Burgonyatorta színesen

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók 10 személyre

  • 9 db tojás
  • 21 dkg dió
  • 35 dkg cukor
  • 9 dkg zsemlemorzsa
  • 1.5 dl rum
  • háromnegyed kg héjában főtt vagy sült, átpaszírozott burgonya

krémhez

  • 5 szelet csokoládé
  • 21 dkg vaj
  • 6 dkg vaníliás cukor
  • 8 dkg pörkölt, darált mogyoró

díszítéshez

  • 5 dkg fehér és 2 dkg piros cukordara

Elkészítés

A rumot, a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Kihűtjük, kettévágjuk. Megtöltjük a krémmel, és a külsejét is ezzel bevonjuk. Végül megszórjuk a fehér és piros cukordarával, az oldalát pedig csak fehér darával.
Krém: A csokoládét gőz fölött kevés vízzel felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a darált mogyorót és a vajat.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.