Burgonyatorta színesen
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók 10 személyre
- 9 db tojás
- 21 dkg dió
- 35 dkg cukor
- 9 dkg zsemlemorzsa
- 1.5 dl rum
- háromnegyed kg héjában főtt vagy sült, átpaszírozott burgonya
krémhez
- 5 szelet csokoládé
- 21 dkg vaj
- 6 dkg vaníliás cukor
- 8 dkg pörkölt, darált mogyoró
díszítéshez
- 5 dkg fehér és 2 dkg piros cukordara
Elkészítés
A rumot, a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Kihűtjük, kettévágjuk. Megtöltjük a krémmel, és a külsejét is ezzel bevonjuk. Végül megszórjuk a fehér és piros cukordarával, az oldalát pedig csak fehér darával.
Krém: A csokoládét gőz fölött kevés vízzel felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a darált mogyorót és a vajat.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.